1987.
Samen met mijn neef Ewout maakte ik de mooiste Nederlandstalige nummers. We hadden grootse plannen en werkten aan onze eerste CD. Thuis geproduceerd, Ewout had de skills, maar het resultaat was te gehaast, de nummers goed maar niet goed uitgewerkt. Sommige nummers hadden er niet op gehoeven en andere nummers hebben het door tijdgebrek en ongeduld niet gehaald. 1996, De CD “Dampend Wasgoed” was een feit. Destijds was een album maken, een eigen CD, nog iets bijzonders. Zelf branden kon maar mondjesmaat. Iemand op een flatje in Almere heeft het geregeld voor een hoop geld maar het duo “Moeders Angst” doofde als een nachtkaars uit.

Een van de nummers die het niet gehaald heeft was “Het doet me niets”. Dat  nummer heeft al die tijd in kladvorm op de plank gelegen en als klunzig demootje op een cassettebandje stof gehapt. Wat mijzelf altijd bijbleef was het plezier wat ik had als ik het speelde, de 12-snaar hard en helder, lopend als een trein met symfonische trekjes.

Ondertussen, 23 jaar nadat ik het heb geschreven, had ik mijn eigen studio samen met mijn zoon/ drummer Dennis. Op zoek naar projecten en het spelen van covers beu, droeg ik dit liedje voor en we hebben er echt werk van gemaakt. Dennis trok alles uit de kast met zijn drums, ik moest weer serieus aan de bak op de elektrische, 12-snarige, nylonsnarige en bas gitaren. Wonderkind Dennis voegde er als toetje nog een episch stukje piano aan toe, waarop ik het niet kon laten mijn zeldzame HS Anderson ES335 te laten kermen en huilen. Mijn Lief Rianne doet de backing vocals met Dennis, kortom, het is een heel groot stukje Nederfonische Poprock geworden met het beste wat ik kan bieden, een pijnlijk onderwerp hartstochtelijk bezongen en omlijst met puik gitaarwerk. Al zeg ik het zelf..

Dit jaar staan weer wat gave dingen op stapel. Ik ben nieuwe liedjes aan het maken voor een solo gitaaralbum, samen met junior maak ik ook vette shit en daarnaast probeer ik een aantal hele goede muzikanten bij elkaar te krijgen en dat op te nemen. De studio trilt op zijn grondvesten!

 

Het Supervis-album heeft 12 liedjes, waaronder een aantal hele oude, en een aantal splinternieuwe. De oudere, nooit uitgebrachte nummers hebben iets jeugdigs, onbevangens en gaan over een hopeloze toekomst. De nieuwere nummers hebben net als ik nu, te maken met terugkijken, omgaan met pijn en teleurstelling, de liefde en verleiding. die tegenstellingen maken het een bijzonder album. Ik speel akoestisch op mijn trouwe 6- en 12 snarigen. Soms zingen gasten mee: het gaat beslist de folky kant op. De keus om eea niet te overproduceren op de DAW maakt het een puur, ongecompliceerd en hopelijk in je smoel slaand album. Eind 2018 af. 

In de studio (een omgebouwde garage waarin volop gedrumd kan worden zonder dat de buurt er last van heeft) Worden allerlei soorten muziek opgenomen en gerepeteerd. Hier oefenen we ons repertoire en schrijven nieuwe nummers. We kunnen 12 sporen tegelijk opnemen, wat voor drums natuurlijk erg handig is, maar ook voor live ingespeelde liedjes. We hebben onze sporen inmiddels verdiend met meer dan 30 jaar opnemen in allerlei omstandigheden. 
We zijn altijd in voor speciale verzoeken, zoals eigen werk, orkestbanden, of bijzondere versies van bestaande nummers. Maar met name akoestische opnames.

Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Komende maanden is het druk, met het produceren van een popsong voor een geweldige Utrechtse zangeres, een theaterstuk met fraaie liedjes met een bijzondere Haagse/Brabantse cabaretière, Opnames voor een videoclip, werken aan mijn derde album met epische oude nummers, een aantal optredens met Jamz met opgefriste jazzy setlist en het denken aan een theatershow met de mooiste liedjes ooit gemaakt.

 

Jamz is een duo met Rene Visser op Gitaren en zangeres Rianne Kramer.
Vooral de intiemere gelegenheden zoals jubilea, huiskamerconcerten, plechtigheden en diners worden sfeervol vervolmaakt door de warme klanken van de gitaar en de prachtige stem van Rianne.
Op het repertoire staan jazzy covers van popliedjes, maar ook standards en minder bekende maar extreem gepaste nummers. Jamz zorgt dat u elkaar nog steeds kunt verstaan terwijl het toch live is. Een onmisbaar ingrediënt om uw feestje te laten slagen. Daar kan geen spotify playlist tegen op...
 
Of, 
Bent u Jazz liefhebber, dan komen we, versterkt met een virtuoze pianist en dito slagwerker op de proppen voor een wat uitbundiger sfeertje met jazz standards, groovy versies van bekende nummers en verrassende oude bekenden..
 
De Betere Smaakmakers:
 
Voor info of offertes:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
PUUR JaMz speelt jazzy standards, funky hits en soulfulle versies van popliedjes, voor de perfecte sfeer in je huiskamer, café of buitenevenement!