Laat Me Bij Je

Een liedje wat ik in 1994 schreef, min of meer naar aanleiding van een salsa avond met een jongedame in de Spiegelbar van de oude Tivoli in Utrecht. Door de jaren heen heb ik er diverse versies van gemaakt, maar wat ik ooit in mijn hoofd had is nu eindelijk gelukt: Vet drumwerk, superfunky gitaar en basgrooves, echte trompetten en drie prachtige achtergrondzangeressen! En een einde wat ter plekke is ontstaan toen ik met drummer Dennis Visser de basistrack opnam. Ik kreeg trompettiste Valesca zelfs zover dat ze de refreinen meezong in een jaren zeventig stijl!

Het eindresultaat is een mix van Funk, Jazz, Fusion en de zoete zeventiger jaren sound en helemaal niet bedoeld om het jeugdige publiek van Radio 3 te vermaken. Daarvoor is het nummer niet commercieel genoeg.

Tekst en muziek: Rene Visser, Drums en percussie: Dennis Visser, Gitaren, bas en toetsen: Rene Visser, Trompet: Valesca van Beijnum, Leadzang: Rene Visser

Backing vocals: Rianne Kramer, Judith van den Wijngaart, Valesca van Beijnum, Dennis Visser

Klik op het plaatje hieronder om direct naar de spotify pagina te gaan!

 

 

Single Release!

N
a maanden hard werken is de Single "Het Doet Me Niets" eindelijk af. Ook het artwork is getekend en is het tijd om ons kindje aan de wereld te laten horen! 3 Maart wordt hij officieel op alle bekende muziekstreaming sites hoorbaar.

  • Tekst en muziek: Rene Visser
  • Vocals: Rene Visser, Dennis Visser, Rianne Kramer
  • Drums en Piano: Dennis Visser
  • Gitaren en Bas: Rene Visser
  • Opgenomen in de Supervis Studio Prinsenbeek, 2017


 Gluren Bij De Buren!

11 maart 2018 speel ik gitaar voor Simone Schweizer, en doe dan als toegift een paar eigen nummers.

Gluren bij de buren is in de regio Utrecht een jaarlijks terugkerend feest! Huiskamers worden podia of gallerieen.

Simone Schweizer en band

 

  • Specerijenveld 8 Utrecht
  • 12:45 / 14:15 / 15:45
  • Muziek

Bezoek website

Waanzinnig leuke, zelf geschreven, Engelstalige popliedjes met een vleugje Jazz.

 

Na een weekend van veel spelen en het weerzien van oude muziekvrienden borrelen de noten alweer op de notenbalk!

We speelden op een tuinfeest en jamden er op los op een verjaardag waar ik met twee hele leuke saxofonistes (zie onder) sprak over het opnemen van een Count Basie werk met zangeres Rianne! Ik heb zoals eerder vermeld, mijn oor laten vallen op een al even leuke trompettiste. 

Het uitzoeken van de partituren en de akkoorden zal nog wat tijd in beslag nemen. Ondertussen kan drummer Dennis zijn Jazz skills verfijnen en Rianne de zangpartij oefenen. Het een en ander wordt in onze studio opgenomen, een hele uitdaging omdat het blazers betreft, heel veel dynamiek dus. Al schrijvende, bedenk ik dat ik een hele geweldige bassiste en pianist ken..ik ga rondmailen!!

Jamz is ondertussen beschikbaar voor al uw kleinschalige feesten, jubilea en plechtigheden!

Inmiddels heeft de mij dierbare Simone van den Eertwegh haar prachtige zangpartijen voor ons duet ingezongen en aan de productie wordt stevig gewerkt. Ondertussen werk ik nog altijd aan een nieuwe versie van Simone Schweizer's prachtige nieuwe single die heel veel potentie heeft.
Daarnaast is het volgende project een Hele Hoge lat. Dennis en ik spelen een lastige maar oh zo smeuiige versie van een redelijk onbekend Count Basie bigband nummer met de onnavolgbare jazz zangeres Rianne Kramer en hopelijk een drietal fraaie blazers (zie foto onder) die ik nog moet bellen zodra ik de partituur heb uitgevogeld! Dit wordt qua opname en arrangementen een hele grote, hopelijk een maatstaf voor het niveau waar Supervis Muziek op wil werken! En als de Clip af is, release ik ook mijn eigen single, een eerbetoon aan mijn inspirators. Een lange neus maken naar praatjesmakers in de muziekwereld kan alleen door Knijtergoed te zijn. Dus keihard werken. Supervis Muziek kan ook voor anderen een uitkomst zijn, stuur gerust een bericht!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.